در حال بارگذاری...

نکته‌هایی برای نوشتن با محمد فائزی‌فرد، قسمت اول

پیش‌گفتار


به نام خدا


و با سلام خدمت دوستان عزیزی که منت می‌گذارند و این سلسله مباحث را دنبال می‌کنند.
پیش از آنکه به سراغ مباحث داستان‌نویسی برویم، لازم است برای روشن‌تر شدن مسیر حرکتمان چند نکته را مرور کنیم.

1.  تلاش بنده این است که در فاصله‌های منظم زمانی نسبت به انتشار مباحث جدیدتر اقدام کنم. که البته گاهی میسر نخواهد شد. زیرا در مورادی بنده مجبورم که به اساتید و کتاب‌هایی که هنوز مطالعه نکرده‌ام مراجعه کنم و همین موجب طولانی شدن زمان تهیه‌ی این پست‌ها خواهد شد.


2-  در پایانِ بعضی از نوشتار‌ها، تمارینی را پیشنهاد خواهم کرد. انجام دادن یا ندادن ‌آنها به شما بستگی دارد. هرچند پیشنهاد می‌کنم از کنار این تمرین‌ها ساده نگذرید. سال‌ها مطالعه در بابا تئوری داستان و شیوه‌های داستان نویسی، قطعاً شما را داستان نویس نخواهد کرد. اگر چیزی از این سلسله مباحث قرار باشد دستتان را بگیرد، انجام تمارینی است که درواقع بخش عملی و چکیده‌ی هر مبحث هستند.


3-  شبکه سازی کنید. باور بفرمائید یک گروه فعال یا حتی یک دوست همراه در این راه به شما چیزهای زیادی خواهد بخشید. می‌توانید حتی تمارین این مباحث را با هم به اشتراک بگذارید و پیرامونشان بحث کنید.


4.  بیشترین تمرکز این سلسله نوشتارها روی چگونگی و اصول داستان‌های کلاسیک است. دلایل بسیاری وجود دارد که تقریباً تمام مراکز آموزش نویسندگی را در همین مسیر نگه داشته. جدا از اینکه بخش بزرگی از ادبیات امروز نیز گرد همین قوانین می‌چرخد، شما تا قوانین یک موضوع را فرا نگیرید قادر به شکستن و یا ترکیب این قوانین با خلاقیت‌ها و دست‌آوردهای نوین خود نخواهید شد. درواقع از همین مجرا برای رسیدن به ادبیات مدرن و پسامردن باید عبور کنیم.


5.  در آخر اینکه این مباحث مناسب چه مخاطبانی خواهد بود؟
  از نظر بنده این مباحث بیشتر به کار کسانی خواهد آمد که یا داستان را صرفاً به صورت تجربی آموخته‌اند و یا اینکه در مراحل ابتدایی یادگیری داستان‌نویسی قرار دارند. البته خوشحال خواهیم شد که دوستان دیگر نیز این متون را مطالعه کرده و در راستای ارتقا کیفیت آن، با نظراتشان به ما کمک کنند.
* خواندن نظر و نوشته‌ی شما باعث دلگرمی بنده خواهد شد.


موفق باشید و پیروز.

 

محمد فائزی‌فرد


نکته‌هایی برای نوشتن با محمد فائزی‌فرد، قسمت اول

نظرات